Търсене на имоти

Активен е пазарът на луксозни имоти в Коста Рика

Активен е пазарът на луксозни имоти в Коста РикаПазарът на жилища в Коста Рика бележи значителен ръст в периода 2012-2013 г., съобщава World Property Channel. Разликата в цените на имотите в централноамериканската държава е значителна и зависи от площта и локацията им. Луксозната собственост продължава да поскъпва заради интереса на чуждестранни купувачи. В същото време стойността на най-ниския клас имоти значително пада.

 

Най-скъпите и бързо продаващите се имоти в Коста Рика са в района на столицата, по крайбрежието на Тихия океан, полуостров Оса и южната част на страната. Четвърт акра земя на първа линия се продава между 40 000 и 200 000 щатски долара. Цената на къща край брега варира от 165 000 до над 3 милиона долара. Стойността на парцелите се е увеличила значително през последното десетилетие. Един декар на брега преди 10 години се е продовол за 45 000 долара. Сега за аналогичен имот се искат между 140 000 и 175 000 долара.

 

Купувачи от САЩ тласкат нагоре цените на жилищата в Коста Рика. Интересът на чужденците е за луксозна собственост в близост до плажа и с изглед към океана.  Регистриран е и завишен интерес от страна на канадски и европейски клиенти. С 13% са нараснали европейските инвеститори в края на 2013 г. в сравнение със същия период на предходната година, са наблюденията на експерти от имотния пазар на Коста Рика. По-голяма част от сделките с недвижими имоти обаче все още са на купувачи от САЩ.

 

Прогнозите на експерти са ръстът на пазара на недвижимост в Коста Рика да се запази и през 2014 г. Живописната природа и ниските разходи на живот привличат чужденците. Освен това за гражданите на други държави няма наложени никакви ограничения. Те се ползват със същите права, както и местните жители.  


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини