Търсене на имоти

В Англия продадоха село с 375 жители

Британските медии съобщават, че в графство Северен Йоркшир обявеното за продан още през миналата година село Уест Хеслъртън най-накрая намери своя нов собственик. На 28 април 2017 година селото официално ще премине в ръцете на нов стопанин – компанията Albanwise Ltd, предава The Guardian.
 
Сумата на сделката не се разкрива, обектът обаче изглежда твърде атрактивен от инвестиционна гледна точка. През последните 150 години селото е принадлежало на семейство Дауни. След като семейството се премества на друго място, през последните 30 години никой от членовете му не е посещавал владенията си. В крайна сметка собствениците са решили да продадат селото – миналата година е била поискана цена от $25,8 млн. На каква цена са успяли да го продадат сега, не се съобщава.
 
Посочва се, че в селото живеят 375 души, които наемат частни къщи от собственика на селото. Сумарната сума, която годишно жителите изплащат на собственика, е равна на около $0,5 млн, което ще ускори възвръщаемостта от инвестициите. Освен доходи от наеми, новият собственик ще получи историческо имение, 809 хектара селскостопанска земя и пъб, в който разпускат местните жители.
 
Припомняме, че градове и села нерядко се продават в САЩ и Европа. По-рано Domaza съобщи, че е обявен за продан „Град на боклукчиите“ с площ от 30 хектара, за който сегашният му собственик търси цена от $1,5 млн. 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини