Търсене на имоти

В Европа е отчетен най-рязък спад в сделките с бизнес имоти

Намалява обема на сделките с бизнес имоти в глобален мащаб. Най-рязък спад е отчетен в Европа.

В Европа е отчетен най-рязък спад в сделките с бизнес имотиПрез първите шест месеца е регистриран спад от 19,4% на сделките с бизнес имоти спрямо същия период на 2011г., показват данните на консултантската компания Knight Frank.

Основната причина за спада е несигурността около бъдещето на еврозоната, както и слабите икономически перспективи, пише онлайн изданието Property Investor Europe.

Намаляването на обема на сделките с бизнес имоти е глобална тенденция, но в Европа са отчетени най-резките спадове, поясняват от компанията.

Партньорът в екипа на компанията за пазарни проучвания Дарън Иейтс коментира, че “Инвеститорите са загрижени заради възможността еврозоната да се разпадне и това си личи най-вече от резкия спад на активността в сектора на бизнес имотите на периферните пазари”.

“Все пак имотите продължават да предлагат по-добра доходност в сравнение с облигациите, затова предпочитани инвестиционни дестинации остават по-ефективните и стабилни икономики както в еврозоната, така и извън нея”, допълва той.

Страните от Скандинавския п-в и Германия са привлекли най-сериозен инвеститорски интерес, докато инвестициите във Великобритания и Франция са били съсредоточени в столиците на двете държави, показват данните на специалисти.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини