Търсене на имоти

В памет на Карл Лагерфелд: къде е живял неповторимият дизайнер?

Вчера световните медии огласиха новината за кончината на корифея на модата, Карл Лагерфелд, която беше потвърдена и от „Шанел“ – модната къща, в която повече от 30 години той е бил творчески директор. Нетрадиционен, но последователен в собствената си визия, неговото име се свързва със стил, лукс и нестандартен подход към дрехите, парфюмите и фотографията – три от сферите, в които Лагерфелд се изявява активно през годините. Друга негова страст са карикатурите, които сам рисува и книгите – на тях отрежда специално място в ателието си.Последните дни от живота на великия дизайнер са преминали в дома му в Париж – столица на модата и любимо място на Лагерфелд. Въпреки прекрасната си вила в Германия, няколкото имота в Монако, замъка в Бретан и жилищата в Рим и Мелун, той е предпочитал да прекарва времето си във Франция, разпространяват различни издания, пред които е давал интервюта. Общото между всички имоти е, че дизайнерът ги обзавежда в стил 18в.

Домът на Лагерфелд в Париж, документиран от фотограф на „VogueАпартаментът е деветстаен и всяко едно помещение е обзаведено с ръчно изработени текстилни произведения от фабрика в Лион, ренесансови колони и статуи, легла в стил „Версай“ и порцеланови изделия от „Sevres“. Статуята на мадам дю Бари е от Августин Пажу, а любимата му е била бронзовата, поръчана от Катерина Велика през 1774г., пред която позира за снимка. Леглото на Карл Лагерфелд е принадлежало на Луи XV и е смела комбинация от балдахин с ръчно пришит брокат, щраусови пера и перушини от райски птици.

Вилата на Лагерфелд в Хамбург, Германия


  
Вила „Жако“ - така Лагерфелд кръщава имението си в Хамбург, в памет на своя дългогодишен партньор, починал през 1989г. от СПИН. Имотът се намира в Blankenese в Хамбург, изключителен район с изглед към река Елба. Каменно-екстериорното имение е било построено през 20-те години на 20 век с колони и други архитектурни елементи, напомнящи древен Рим. Двата основни етажа са с площ от 446 кв.м, включващи централен атриум и три спални със самостоятелен санитарен възел. Въпреки имотите, които Лагерфелд е притежавал по целия свят, отношението му към вила „Жако“ е било много специално. Той я описва в книгата си „Ein Deutsches Haus“ („Една германска къща“) и заснема там рекламната кампания за неговия аромат „Lagerfeld Jako“. Но, както някога споделя пред Engel & Völkers GG: „Невъзможно е да живееш на Елба. Прекарваш цялото си време в гледане на реката и накрая ставаш мързелив".

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини