Търсене на имоти

Двойка небостъргачи ще бъдат издигнати в Париж

Най-високите кули в Европа ще бъдат построени в парижкия бизнес квартал Дефанс.

Двойка небостъргачи ще бъдат издигнати в ПарижКули-близнаци наречени Hermitage Plaza (Ермитраж Плаза) ще бъдат издигнати на височина от 323 метра в най-модернистичния квартал на Париж – Дефанс. Двете сгради ще бъдат съответно с по 85 и 86 етажа.

Поради несъгласие архитектът Жак Ферие и руската компания Hermitage решават да прекратят сътрудничеството помежду си. Проектът в последствие е поверен на британския архитект Норман Фостър, който представи новия план за небостъргачите на 11 март 2009г. в Кан.

Очаква се през 2016г. проектът Ермитраж Плаза да бъде завършен. Кулите ще бъдат най-високите сгради в Европа.

Височината на небостъргачите е подбрана така, че да не надвишава височината на символа на Париж – Айфеловата кула, което е висока 325м с антената.

За реализирането на проекта са необходими 2 милиарда евро.

Проектът Ермитраж Плаза ще включва:
- луксозни апартаменти
- 5-звезден хотел с 201 стаи
- ресторанти
- офиси
- магазини
- две големи зали за конференции
- мултифункционална зала за концерти с 1300 места
- изложбена зала
- два СПА клуба с басейни
- студентско общежитие

Общата площ на жилищата, включително студентското общежитие, ще бъде 170 000 кв.м. Петзвездният хотел ще бъде разположен на площ от 40 000 кв.м. Офисните площи ще заемат 40 000 кв.м. За магазините и други съоръжения е предвидена площ от 30 000 кв.м.

Всичко това прави Ермитраж Плаза първия по рода си небостъргач, разположен в Европа.Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини