Търсене на имоти

Забавя се темпът на поскъпване на жилищата в Лондон

ЦЗабавя се темпът на поскъпване на жилищата в Лондонените на жилищата в Лондон през юни нараснаха с най-бавни темпове за първи път от 15 месеца, съобщава Bloomberg. Това е резултат от опитите на Централната банка да охлади пазара. Целта е да се ограничат рисковите ипотеки и да се предотвратят неустойчивите потребителски кредити. Непрекъснатото поскъпване на имотите в британската столица през последните години повлече нагоре цените и в останалата част в страната.

Подобряването на икономическия растеж и разходите по заеми, както и интересът на чуждестранни купувачи засилват натиска на лондонския пазар. Цените на жилищата в британската столица са се увеличили през юни с 26% спрямо година по-рано. Очакванията на експерти са стойността да продължи да се покачва и през следващите 12 месеца.

В същото време индексът на цените на жилищата в национален мащаб бележи спад през юни. За първи път от половин година насам броят на оферираните за продажба имоти се е увеличил, а търсенето е намаляло. Одобрените заеми са намалели до най-ниското си ниво. Това са още доказателства за охлаждане на пазара.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини