Търсене на имоти

Созополи, Гърция

 

Созополи (на гръцки: Σωζόπολη, катаревуса: Σωζόπολις, Созополис) е село в Егейска Македония, Гърция, в дем Неа Пропонтида, административна област Централна Македония.

В близост са разположени селищата Неа Плагия, Неа Флогита, Дионисио Бийч, Петралона, Неа Муданя, Неа Каликратия и Неа Потидея.
 


 

История

Край Созополи е разположено средновековното византийско селище Верия, както и Тумба, което в средновековието е седалище на Касандрийския епископ. До 1948 година селището се казва Сервико Метохио. В 20-те години на XX век в него са заселени гърци преселници от българския град Созопол, чието име на гръцки е Созополи.
Морето в Созополи се вижда отвсякъде. Уличките cа тиxи и cпpетнати. Ресторантите, макар и малко, никога не са претъпкани. Селото е туристически център. Тук се намират едни от най-красивите плажове в Гърция с фин пясък. Властите са се погрижили дори за достъпа на инвалиди до морето.


Как да стигнете до Созополи:


Ако пътувате със самолет:
в Солун има международно летище, което се намира на 65 км от Халкидики. Ако не вземете кола под наем или такси, може да се придвижите до автогара Thessaloniki Bus Station в Солун с рейс номер 78, от където по разписание да вземете директен автобус до Созополи.
 
Ако пътувате с кола:
Ако пътувате от България през КПП Кулата, следвайте пътните знаци за Солун. Ако минавате през града, карайте само напред и следвайте пътните знаци за Неа Мудания и Халкидики. Ако минете по околовръстия път на Солун, следвайте пътните значи за летище Македония, след което следвайте пътните знаци за Халкидики и търсете за отбивката за Созополи.

Разстояния:
От Кулата до Созополи - 166 км,
от София до Созополи - 362 км,
от Пловдив до Созополи - 467 км

GPS координати: 40.273423,23.15404
 
Всички любители на ваканционни имоти, които искат да се отдадат на заслужена почивка край брега на морето в Гърция, могат да се възползват от предложението на Вайс инвестмънт в базата на Домаза.
 

 

За да получите повече информация за прекрасните вили в Созополи, Гърция, посетете профила на инвеститора 
или се свържете на посочените контакти: 
гр. София, ул. Цар Асен 22
+359 899 910 038
+359 899 236 455
гр. София, ул. „Илиенско шосе” № 8
+359 886 858 004
klavdia.vasileva@abv.bg

 

За да получите повече информация за прекрасните вили в Созополи, Гърция, посетете профила на инвеститора


 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини