Търсене на имоти

България утвърждава лидерските си позиции в производството на автомобилни компоненти

България утвърждава лидерските си позиции в производството на автомобилни компоненти в международен мащаб, е заявил заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на проведената на 21.07.2017 г. среща с представители на японската компания „Язаки България“, като е изтъкнал заслугата на този голям чуждестанен инвеститор за утвърждаващите се позиции на страната ни, информира официалният сайт на Министерството на икономиката.
 
В хода на срещата са били обсъдени възможностите за развитие на един от най-големите инвестиционни проекти на „Язаки България“ - новия завод на компанията край Димитровград, който се очаква да започне работа през септември тази година и в него да бъдат заети близо 3000 работници и служители. Проектът предвижда производството на електрически инсталации, предназначени за вграждане в световно известни марки автомобили, като от следващата година компанията предвижда износ на автомобилните компоненти, е заявил ръководителят на Бизнес съвета на „Язаки България“ Клаус Старкер и е подчертал, че амбицията на инвеститора е заводът край Димитровград да заработи възможно най-бързо, което ще доведе до създаване на работни места в региона.
 
С цел оказване на необходимата подкрепа на инвестиционния проект, Министерството на икономиката се ангажира за провеждането в най-кратки срокове на  разговори с отговорните институции, е уверил заместник-министър Лъчезар Борисов. Със заповед на министър-председателя вече е определен състава на междуведомствена работна група, която ще има задача да осигури институционална подкрепа при изпълнението на приоритетния за региона и за България инвестиционен проект на „Язаки България“.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини