Търсене на имоти

Саудитска Арабия е заинтересована от инвестиции в 5-звездни хотели в България

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с краля на  Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, който е председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата. Николина Ангелкова съобщи на своите страници в социалните мрежи, че в рамките на срещата между България и Саудитска Арабия бяха постигнати определени инвестиционни споразумения.


На страницата на Ангелкова в Twitter, освен снимки от срещата, се посочва, че Саудитска Арабия разглежда България като перспективна държава за инвестиции. В частност, става дума за инвестиции в 5-звездни хотели.
 
Страните се споразумяха, че трябва да се работи за взаимно популяризиране на исторически и културни обекти в България и Саудитска Арабия. В частност, предвижда се създаване на специална работна група, в която ще влязат експерти от двете страни за обмяна на опит в областта на туризма и маркетинга. Засега не се съобщават други подробности около проекта.

Припомняме, по-рано Domaza съобщи, че на територията на Саудитска Арабия планират изграждане на амбициозен курорт, за чието финансиране вече публично даде съгласие милиардерът Ричард Брансън. По предварителни данни, луксозният курорт ще се разположи върху 50 непокътнати острова между градовете Ал Вайх и Умлуж.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини